Νέα / Απόψεις Η Δυτική Αττική έχει τη δική της φωνή!

Έναν χρόνο πριν κάναμε μαζί μία συμφωνία τιμής. Τότε δεσμεύτηκα ότι θα είμαι η φωνή σας, η φωνή της Δυτικής Αττικής και ότι θα είμαστε μαζί και στα καλά και στα δύσκολα που θα συναντήσουμε μπροστά μας.

Δέσμευση #1: Η Δυτική Αττική έχει τη δική της φωνή Συναντήσεις / Ενέργειες με Φορείς για επίλυση Τοπικών ζητημάτων

31/07/2019 – Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, όπου συζητήθηκαν: η αναγκαιότητα επιτάχυνσης στις εξελίξεις με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η πορεία της επαναδιαπραγμάτευσης για τον Εμπορευματικό Σταθμό Θριάσιου Πεδίου.

12/12/2019 – Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη: Στην ερώτηση επισημάνθηκε το θέμα επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ́ υπουργείων και η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών, καθώς το πρόβλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφορά τους 600 εργαζόμενους, τις οικογένειες και ευρύτερα την οικονομία και την τοπική κοινωνία της Δυτικής Αττικής.

Σήμερα η λύση της ONEX είναι προ των πυλών όπως έγινε γνωστό σε ειδική τελετή στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παρουσία του Υπ. Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του ο Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

31/07/2019 – Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για ενίσχυση των δυνάμεων και των υλικοτεχνικών υποδομών, όπως και για παρεμβάσεις, με στόχο την δραστική μείωση της εγκληματικότητας.

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής του πλάνου καταπολέμησης της παραβατικότητας στην περιοχή.

18/02/2020 – Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Αναστασία Γκίκα, όπου πήρα την πρωτοβουλία και πρότεινα να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΤΥΠ, Δήμο Ασπροπύργου, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Α’ Λυκείου, κ.ά). καθώς εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα δρομολόγησης της ανέγερσης ενός επιπλέον Γενικού Λυκείου στον Δήμο Ασπροπύργου. Του 2ου Γενικού Λυκείου.

Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιείται σήμερα 07/07/2020 με επόμενο βήμα να είναι αυτό της τελικής δρομολόγησης.

10/06/2020 – Αγωγός ΕΛ.ΠΕ.- Αεροδρόμιο Ελευσίνας, Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας, κ. Οικονόμου, όπου μαζί με τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας και περιβάλλοντος του Δήμου Ασπροπύργου κ. Θέμη Τσίγκο προτείναμε εναλλακτική πορεία, η οποία είναι οικονομικότερη, συντομότερη και θιγεί ελάχιστες ιδιοκτησίες, καθώς η παρούσα κατάσταση θίγει πάνω από́ 200 ιδιοκτησίες συμπολιτών μας.

Εξασφαλίσαμε την δέσμευση του κ. Οικονόμου ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

11/06/2020 – Συνάντηση με τον Υπουργό́ Εσωτερικών, τον Δήμαρχο Μεγαρέων και τους αντιδημάρχους τεχνικών έργων και καθαριότητας, στην οποία συζητήσαμε εκτενώς προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως:

  • H επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση για τις καταστροφές της Κινέτας.
  • H ολοκλήρωση της έγκρισης του έργου “κατασκευής κερκίδας στο γήπεδο του Βύζαντα”.
  • H ένταξη έργων στο νέο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο Υπουργός, φίλος της περιοχής και γνωστής των δυνατοτήτων της, μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε ούλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους.

Δέσμευση #2: Μαζί και στα καλά και στα δύσκολα Δράσεις κατά την περίοδο της πανδημίας

Κατά την δύσκολη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας στης χώρα μας και του lock down που επιβλήθηκε πήρα την πρωτοβουλία και απευθύνθηκα στις επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μου και ενίσχυσαν με πολύτιμο υλικό τους δήμους της Δυτικής Αττικής.

Απολυμαντικό υγρό καθώς και δωροεπιταγές προμήθειας αναλώσιμων & προϊόντων πρώτης ανάγκης για το “Βοήθεια στο Σπίτι” διανεμήθηκαν δίκαια σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα η εταιρεία ECOLAB, δέχθηκε να προσφέρει εκτός όλων των άλλων, προστατευτικές στολές για τους εργάτες καθαριότητας αλλά και απολυμαντικό υγρό στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Δημιουργία δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο

Σε ένα δύσκολο ζήτημα, για τους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων και της Νέας Περάμου, επέλεξα τον δρόμο της παρουσίας και της ξεκάθαρης τοποθέτησης.

Συμμετείχα στην τηλεδιάσκεψη του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων. Ακούγοντας με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων. Ενώ εξασφάλισα συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι δυνατόν να ενημερώνονται κατόπιν εορτής για ζητήματα που τις αφορούν άμεσα.

Χαλάζι στις Ερυθρές

Την αμέσως επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας επισκέφτηκα τον αγροτικό́ συνεταιρισμό́ Ερυθρών. Διαπιστώνοντάς από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος προχώρησα άμεσα σε προτροπή για σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και κύριο στόχο είχε να ελαχιστοποιηθούν οι οικονομικές απώλειες των συντοπιτών μας

Κοινοβουλευτικό Έργο

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης (08.08.2019)

Τοποθέτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την υγιή εφαρμογή του ασύλου στα Πανεπιστήμια, στην κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και αναφορά στην Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021.


Παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Κινέτα 5/9/2019


Επιχειρηματικά Πάρκα – Πολυνομοσχέδιο “Επενδύω στην Ελλάδα” 21/10/2019


Ομιλία στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος 21/11/2019

“Ο παγκόσμιος Ελληνισμός ισχυροποιείται μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος, διότι οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι.”


Ομιλία στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού 11/12/2019

“Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει,
ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους.
Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο,
όπου κι αν βρίσκεται.”

Εγώ θα προσθέσω:
“… πρέπει να αναζητήσουμε τον Έλληνα όπου και αν βρίσκεται”

Στην δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης εισηγήθηκα στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπής Κοινωνικών & Οικονομικών Υποθέσεων, νομοσχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση από τις συνέπειες της εμφάνισης του COVID-19 – 31/03/2020.

Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τον πρόεδρο της βουλής στην τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων έξι Ελλήνων ηρώων που έπεσαν πολεμώντας στην Κύπρο.

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της σχολής Ικάρων, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας

1 Χρόνος ΕΔΩ
1 Χρόνος ΜΑΖΙ
1 Χρόνος Επιμένουμε Δυτικά

Σε αυτό το ταξίδι είμαστε όλοι μαζί. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι έντιμα για τον καθέναν από εσάς μέχρι να δούμε τον τόπο μας και τη Χώρα να ευημερεί.