Ανοίγει ο δρόμος για ανάδειξη του Ασπρόπυργου σε κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο.

Με υπουργική τροπολογία πέρασαν προτάσεις που κατέθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Λιάκος Ευάγγελος, στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με χωροταξικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπρόπυργου, οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν δεκάδες επενδύσεις στη Δυτική Αττική.

Η Δυτική Αττική στο επίκεντρο

Περιοδεία σε τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Στεργίου. Ο κύριος Λιακος, βουλευτής Δυτικής Αττικής συνόδεψε τον κ. Στεργίου στις επισκέψεις του στους όμορους Δήμους, ενώ παρευρέθηκε και στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.

Η οριστική λύση για Μονάδα Αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι είναι γεγονός

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια τροπολογία που κατέθεσα και έκανε δεκτή ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με την οποία δίνεται το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση της εγκατάστασης αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι.

2 χρόνια #epimenoumedytika

2 χρόνια πριν κάναμε το #epimenoumedytika πράξη. Ξεκινήσαμε παρέα αυτό το ταξίδι κάνοντας μεταξύ μας μια συμφωνία τιμής. Δεσμεύτηκα να παραμείνω ο ίδιος και πάντα δίπλα σας. 2 χρόνια μετά και όντας στο τελείωμα της δοκιμασίας που μας επέβαλλε η πανδημία πιστεύω ότι έχω τηρήσει τη συμφωνία μας στο ακέραιο. Αυτή η συμφωνία είναι ο λόγος που Επιμένω και Θα Επιμένω Δυτικά.

Ομιλία μου επί του Εργασιακού Νομοσχεδίου

Ο Γιώργος Θεοτοκάς έχει πει σε ομιλία του, “Όσο πιο ενδιαφέρουσα είναι μια εποχή, τόσο πιο πολλές οι ευθύνες που επωμιζόμαστε απέναντι στον εαυτό μας και στο έθνος μας.”

Ερώτηση προς Υπουργό Οικονομικών για επιπλέον μέτρα οικονομικής στήριξης σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Από την Παρασκευή 18/12 τα καταστήματα λιανικής πώλησης στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας παραμένουν κλειστά, έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης και με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ‌COVID-19.‌ ‌

Πρόταση για κοινό εμβολιασμό των βουλευτών της Περιφέρειας

Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Λιάκος Ευάγγελος βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής, στην live εκπομπή του Megara Tv, με θέμα το τοπικό lockdown των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας. Στο ίδιο panel παραβρέθηκαν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κώτσηρας, του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Τσίπρας και ο κ. Μηνάς Αναστασάκης, Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Παρέμβαση για τη λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Σήμερα φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή της Ανδριάνας Ζαρακέλη στα “Παραπολιτικά” και συζητήσαμε για τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 σε Δήμους της Περιφέρειας μας.

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος για το ζήτημα της αλληλοεπικάλυψης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Δυτικής Αττικής

Σήμερα, 15/12/2020, ο βουλευτής Λιάκος Ευάγγελος, κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, με την οποία της γνωστοποίησε τον προβληματισμό που έχει προκύψει ως αποτέλεσμα της μετατροπής του 2ου Ημερησίου ΕΠΑΛ Ελευσίνας σε Εσπερινό και τη παράλληλη ίδρυση νέου Εσπερινού ΕΠΑ στο Δήμο Μεγαρέων.

Τα γεγονότα το βράδυ της Παρασκευής δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά

Ο κ. Λιάκος με μια ηχηρή παρέμβαση επιχειρεί να μεταφέρει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, εκφράζοντας παράλληλα την
ανησυχία του, μήπως τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής με ομάδες Ρομά θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά.

Συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Χιλής με την Πρέσβη της Χιλής στην Αθήνα

Συνάντηση με τη Πρέσβη της Χιλής στην Αθήνα, κ. Ximena Carolina Ares Mora, είχε σήμερα ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Χιλής, κ. Ευάγγελος Λιάκος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρίου της Ομάδας Φιλίας, κ. Χαρά Καφαντάρη (Αντιπρόεδρος) και ο κ. Δημήτριος Βαγενάς (Γραμματέας).

Η Δυτική Αττική έχει τη δική της φωνή!

Έναν χρόνο πριν κάναμε μαζί μία συμφωνία τιμής. Τότε δεσμεύτηκα ότι θα είμαι η φωνή σας, η φωνή της Δυτικής Αττικής και ότι θα είμαστε μαζί και στα καλά και στα δύσκολα που θα συναντήσουμε μπροστά μας.

Επιστολή στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας

Έστειλα σήμερα επιστολή στην διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, θέλοντας να προωθήσω τη σκέψη, να παραχωρηθούν στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγαρέων τα αντίστοιχα παραλιακά μέτωπα εντός των γεωγραφικών τους ορίων.

Κύρωση ΠΝΠ για τον COVID-19

Αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στον κόσμο είναι βέβαιο ότι θα φέρει πολλές ανακατατάξεις. Η βίαιη αλλαγή των προτεραιοτήτων μας, οι επιβεβλημένες κρατικές παρεμβάσεις, η έμπρακτη αλληλεγγύη τόσο των εχόντων όσο και των μη εχόντων θα αλλάξουν θεωρίες που ίσχυαν για δεκαετίες, τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές.

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για νέο Λύκειο στον Ασπρόπυργο

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Λιάκος Ευάγγελος συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστασία Γκίκα για την αναγκαιότητα της επίσπευσης των εργασιών για την κατασκευή του 2ου Λυκείου Ασπροπύργου.

Στο Μαξίμου το θέμα των Φυλακών Ασπροπύργου

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Λιάκος Ευάγγελος ήταν παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, με θέμα το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού σε έκταση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ασπροπύργου.

Αισιοδοξία για διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των εργαζομένων – Απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για άμεση υποβολή του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας

Άμεσα σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υποβάλλεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι σε πλήρη απασχόληση, όπως απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε επίκαιρη ερώτηση που έθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος.

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού

“Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου κι αν βρίσκεται. ”Εγώ θα προσθέσω:”… πρέπει να αναζητήσουμε τον Έλληνα όπου και αν βρίσκεται”.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με τον Κων/νο Μαραβελίδη συζητήσαμε για το 13° συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική με αναφορά στην Τουρκία καθώς και για το επίκαιρο νομοσχέδιο, το φορολογικό.

Ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο παγκόσμιος Ελληνισμός ισχυροποιείται μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος, διότι οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι.
[…] Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ο μόνος λόγος που βρισκόμαστε εμείς εδώ. Η αναθεώρηση του άρθρου 62 αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν θα υπάρχει πολίτης, βουλευτής ή υπουργός που χαίρει ιδιαίτερης προστασίας ή μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη.

Κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων προωθείται μετά από συνάντηση Ε. Λιάκου – Σπ. Κορώση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Κτιριακών Υποδομών

Συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου Ιωάννη Χαρωνίτη και του Γενικού Διευθυντή Έργων της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μεγαρέων Σπύρο Κορώση και του Ευάγγελου Λιάκου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελου Λιάκου.

Δέσμευση για λύση εντός εξαμήνου του προβλήματος υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Δέσμευση για λύση εντός εξαμήνου στο πρόβλημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ζήτησε από τον αρμόδιο, προτεινόμενο Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, ο Ευάγγελος Λιάκος.

Παρέμβαση για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Με θέμα την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση φυλακών Κορυδαλλού στη Δυτική Αττική και στον Ασπρόπυργο, υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Λιάκος Ευάγγελος.

Συνάντηση του Λιάκου Ευάγγελου με την Υφυπουργό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ζαχαράκη Σοφία

O Βουλευτής Δυτικής Αττικής ΛΙΑΚΟΣ Ευάγγελος συνέχισε τις συναντήσεις του με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη συναντώντας αυτήν τη φορά την Υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ζαχαράκη Σοφία.

Γραμματέας της Βουλής, με 270 ψήφους, εκλέχθηκε ο Ευάγγελος Λιάκος

Ως το νεότερο ηλικιακά μέλος της νέας Βουλής, σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό πρωτόκολλο στη διαδικασία της ορκωμοσίας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία, Ευάγγελος ΛΙΑΚΟΣ, ήταν αυτός που υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την ορκωμοσία του νέου Κοινοβουλίου.

Μέσα στην τοπική κοινωνία και μετά τις εκλογές

Η εκλογική νίκη δεν αποτέλεσε παράγοντα εφησυχασμού και αναστολής της δραστηριότητας του νεοεκλεγέντος βουλευτή Ευάγγελου Λιάκου, ο οποίος βρέθηκε και συζήτησε με πολίτες της Δυτικής Αττικής τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά το πέρας των εκλογών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ενωμένοι γράψαμε ιστορία!

Η εκλογή μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην δεύτερη θέση στην εκλογική περιφέρεια Δυτικής Αττικής, με γεμίζει χαρά, ευγνωμοσύνη για όσους με στηρίξατε και ευθύνη απέναντι σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Αττικής.

Είναι η ώρα να μπούμε μπροστά

«Η αυτονόμηση της Δυτ. Αττικής είναι πολύ σημαντική. Χωρίς την ισχυρή εκπροσώπηση μας στη Βουλή δεν υπήρχε δυνατότητα ούτε καν να ακουστούν τα προβλήματα μας»

Ασπρόπυργος και νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων: Μια ακόμα –πισώπλατη- συμφωνία εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας χωρίς σχέδιο

Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής απειλούνται για ακόμα μια φορά ερήμην τους. Στο τελευταίο επεισόδιο αυτού του «δράματος» πρωταγωνιστεί δυστυχώς εκ νέου ο Ασπρόπυργος, με την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για συνεργασία για νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στο πρώην ΚΔΑΥ Λαζόπουλου.

Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου Πεδίου: Η παραχώρηση του “ηθικού πλεονεκτήματος” της αριστεράς

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης για την “Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου” στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου προτείνεται παραχώρηση έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων, είναι σημαντικό να εξετάσουμε κάποια στρεβλά σημεία της σύμβασης.

Ευκαιρία της Δυτικής Αττικής η νέα αρχιτεκτονική της εκλογικής περιφέρειας

H εκλογική αυτονόμηση της Δυτικής Αττικής μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να έχει για τον τόπο μας. Προφανώς και τα προβλήματα δε θα λυθούν δια μαγείας αλλά είναι σίγουρα μια πραγματική ευκαιρία που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε.

Ίδρυση της Πολιτικής Ακαδημίας ΟΝΝΕΔ

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει επιμόρφωση και να διαμορφώνει στελέχη με εξειδίκευση, να εμπλουτίζει τις γνώσεις των μελών της Οργάνωσης σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και να τα εκπαιδεύσει κατάλληλα.