Νέα / Απόψεις Ασπρόπυργος και νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων: Μια ακόμα –πισώπλατη- συμφωνία εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας χωρίς σχέδιο

Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής απειλούνται για ακόμα μια φορά ερήμην τους. Στο τελευταίο επεισόδιο αυτού του «δράματος» πρωταγωνιστεί δυστυχώς εκ νέου ο Ασπρόπυργος, με την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για συνεργασία για νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στο πρώην ΚΔΑΥ Λαζόπουλου.

Όχι μόνο η διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και άλλα προβλήματα, τελούν εκτός σχεδίου, με κίνδυνο για την δημόσια υγεία και καταστροφή για το περιβάλλον και μιλάμε για καύση εν έτει 2018, με την τεχνολογία να δίνει καινοτόμες λύσεις. Αλλά παραμένουμε δυστυχώς οι υποδοχείς των σκουπιδιών της πρωτεύουσας, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο αλλά μέσα σε κατάσταση πανικού, εξαιτίας κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής και του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων όλου του λεκανοπεδίου.

Η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας και η ορθολογική διαχείριση και των απορριμμάτων της περιοχής μας είναι το μεγάλο ζητούμενο που θα πρέπει και καλούμαστε να εφαρμόσουμε και αυτό διεκδικούμε.