Νέα / Απόψεις Δέσμευση για λύση εντός εξαμήνου του προβλήματος υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Δέσμευση για λύση εντός εξαμήνου στο πρόβλημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ζήτησε από τον αρμόδιο, προτεινόμενο Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, ο Ευάγγελος Λιάκος.

Σε ερώτηση στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2019, σχετικά με το μειωμένο ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, ο Ευάγγελος Λιάκος επέμεινε τονίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος και ζήτησε να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων αφορά την υγεία των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων, όπως και των επισκεπτών της περιοχής. Όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Λιάκος προς τα αρμόδια μέλη της Επιτροπής, που μόλις ανέλαβαν καθήκοντα, τον Ιούνιο μια ανακοίνωση άλλαξε το ωράριο του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε οκτάωρη λειτουργία, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Οι μήνες πέρασαν χωρίς να δοθεί λύση, με τους δημότες να αγωνιούν στην περίπτωση έκτακτων περιστατικών. Ο Ευάγγελος Λιάκος ρώτησε αν προτίθεται ο κ. Ροϊλός να δώσει άμεσα λύση και επέμεινε να ληφθούν σχετικά μέτρα εντός έξι μηνών, λόγω του κινδύνου για τη δημόσια υγεία που συντρέχει η σημερινή κατάσταση. 

Στόχος είναι να ενισχύσουμε τη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους μας, όπως επεσήμανε. 

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε τον βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελο Λιάκο ότι πολύ σύντομα θα δοθεί λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα που θίγει τη δημόσια υγεία της περιοχής της Δυτικής Αττικής. 

Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του προβλήματος της υπολειτουργίας τους Κέντρου Υγείας Μεγάρων για χιλιάδες δημότες όλων των κοινωνικών ομάδων της περιοχής, αναμένει τις σχετικές ενέργειες και παρακολουθεί στενά το ζήτημα.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί: