Συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Χιλής με την Πρέσβη της Χιλής στην Αθήνα

Συνάντηση με τη Πρέσβη της Χιλής στην Αθήνα, κ. Ximena Carolina Ares Mora, είχε σήμερα ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Χιλής, κ. Ευάγγελος Λιάκος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρίου της Ομάδας Φιλίας, κ. Χαρά Καφαντάρη (Αντιπρόεδρος) και ο κ. Δημήτριος Βαγενάς (Γραμματέας).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των πολύ καλών διμερών σχέσεων που μοιράζονται οι δύο χώρες, παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση που τις χωρίζει. 

Οι δύο πλευρές συνομίλησαν σε ιδιαίτερα φιλικούς τόνους για μια πλειάδα θεμάτων, όπως η δημοσιονομική πολιτική, η διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, οι επιπτώσεις της πανδημίας, η ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών ανταλλαγών,  καθώς και η προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τομέας που αποτελεί κοινό πεδίο ενδιαφέροντος και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σημειώνεται επίσης, ότι λόγω του ενδιαφέροντος της Χιλής για τον επαναπατρισμό γλυπτού από τη νήσο Πάσχα, το οποίο εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο, εκδηλώθηκε και έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική προσπάθεια και επιχειρηματολογία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. 

Τέλος και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αμοιβαία και ειλικρινή επιθυμία να εμβαθύνουν, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, τη μεταξύ τους συνεργασία.