Νέα / Απόψεις Τα γεγονότα το βράδυ της Παρασκευής δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά

Ο κ. Λιάκος με μια ηχηρή παρέμβαση επιχειρεί να μεταφέρει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του, μήπως τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής με ομάδες Ρομά θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά.

Πρέπει να γίνει ευρέως αντιληπτό ότι, οι εικόνες βίας και καταστροφής που είδαν το φως της δημοσιότητας σε όλα τα μέσα εθνικής εμβέλειας το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής αποτελούν, δυστυχώς, κανονικότητα.

Στην ερώτηση του κ. Λιάκου τονίζονται:

  • Η αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεση λύσης, δεδομένου ότι τα βίαια περιστατικά της Παρασκευής αποτελούν κανονικότητα για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.
  • Η πεποίθηση του βουλευτή ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα των Ρομά μπορούν να επιλυθούν μακροπρόθεσμα, με την κατάρτιση και υλοποίηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού ένταξης της κοινότητας, βασισμένο σε πολιτικές για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση των μελών της κοινότητας.

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι μέχρι να εφαρμοστεί ο αναγκαίος Εθνικός Σχεδιασμός, το κράτος θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, με στόχο την μείωση της εγκληματικότητας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

Στην ερώτηση του, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό, να απαντήσει:

  1. Εάν προτίθεται να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και υλικοτεχνικά τις αστυνομικές δυνάμεις που εδρεύουν στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.
  2. Εάν είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει στοχευμένες ενέργειες δράσεις αστυνομικών της ασφάλειας και ομάδων ΟΠΚΕ στις ανωτέρω περιοχές, για την διενέργεια συχνών εξονυχιστικών ελέγχων.