Εν μέσω εντάσεων η τοποθέτηση του βουλευτή Λιάκου Ευάγγελου στην συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα διεξάγεται από το απόγευμα της Παρασκευής, η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Το βράδυ του Σαββάτου, κατά την τοποθέτηση του βουλευτή Δυτικής Αττικής, κύριου Λιάκου Ευάγγελου, η ένταση κορυφώθηκε, καθώς ο κ. Φάμελλος με υποστηρικτή τον κ. Σκουρλέτη,  κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές τακτικές, για να πάρουν αμέσως την απάντηση από τον κ. Λιάκο, ο οποίος τους θύμισε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με τις άδειες. Έκλεισε μάλιστα, το θέμα αναδεικνύοντας την ανάγκη για αυτοκριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, και με δεδομένη την ανησυχητική πορεία της πανδημίας στη Δυτική Αττική, ο κ. Λιάκος προέτρεψε από το βήμα της Βουλής τους συντοπίτες του, να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν αυξηθεί ραγδαία στους Δήμους της περιφέρειας.

Τόνισε επίσης, στην τοποθέτηση του, τις δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες οι κυβέρνηση κλήθηκε να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2021. Έναν προϋπολογισμό που καλείται να ικανοποιήσει τρεις πολύ απαιτητικές συνθήκες: 

  1. Να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, στηρίζοντας τον κόσμο της εργασίας, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες
  2. Να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στους κοινωνικά ευάλωτους και οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. 
  3. Να θέσει τις βάσεις, ώστε μετά τα μέσα του 2021 να μπορέσει να υπάρξει ισχυρότερη ανάκαμψη.

Πρόκειται επομένως, για ένα σχέδιο διαχείρισης των οικονομικών του κράτους, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιάκος, “διατηρεί στο ακέραιο το όραμα της κυβέρνησης για μια σύγχρονη και οικονομικά αυτόνομη χώρα”, χωρίς να εισηγείται καμία νέα αύξηση φόρου, αλλά αντιθέτως διατηρεί τις μειώσεις του προηγούμενου έτους, προσθέτοντας και καινούργιες.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή πορεία που δύναται να έχει η Δυτική Αττική, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια περιφέρεια με απερίγραπτες δυνατότητες. Έκλεισε δε την ομιλία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Θέλω από αυτό εδώ το βήμα να εκφράσω τη βαθιά μου αισιοδοξία, ότι η σοβαρή δουλειά που ήδη γίνεται για την αξιοποίηση των κονδυλίων θα αποδώσει γρήγορα καρπούς, ώστε η Δυτική Αττική να μπορέσει επιτέλους να ακολουθήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας”.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί: