Νέα / Απόψεις Η Δυτική Αττική στο επίκεντρο

Περιοδεία σε τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Στεργίου. Ο κύριος Λιακος, βουλευτής Δυτικής Αττικής συνόδεψε τον κ. Στεργίου στις επισκέψεις του στους όμορους Δήμους, ενώ παρευρέθηκε και στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς. 

Ο κ. Λιάκος, είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των κατοίκων, αλλά και να του δείξει τις προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής. 

Σε δήλωση του μετά το πέρας της περιοδείας, ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είναι σπουδαίο να στρέφονται επιτέλους τα βλέμματα στην Δυτική Αττική. Οι δυνατότητες της είναι απερίγραπτες το στήριζα και θα το στηρίζω μέχρι να δικαιωθούν οι προσδοκίες όλων μας. Κάλεσα τον κύριο Στεργίου να επισκεφτεί και τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής μας ώστε να έχει και ο ίδιος άποψη για τις προοπτικές του τόπου μας.”

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελευσίνας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο και τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο Ελευσίνας και ενημέρωση για τα έργα που προβλέπονται να ακολουθήσουν με στόχο την συνολική αναβάθμιση της Ελευσίνας και της Μαγούλας, εν όψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.

Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας

Ενημέρωση από τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΕ, κ. Απόστολο Καμαρινάκη και τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γεώργιο Κουμπέτσο για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου αναβάθμισης του λιμένος Ελευσίνας. Στόχος είναι η μέγιστη αξιοποίηση του και η αναγωγή του σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο, που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή τροχεία της περιοχής μας.

Παλιό εργοστάσιο χρωμάτων ΙΡΙΣ

Επίσκεψη στα βιομηχανικά κτίρια της πρώην Ελαιουργικής και του πρώην εργοστασίου ΙΡΙΣ. όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες αναδιαμόρφωσης τους από τον Δήμο Ελευσίνας, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση τους. Δίπλα ακριβώς βρίσκονται και οι νέες εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ που παραδόθηκαν από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στους δικαιούχους μετά από πολυετή καθυστέρηση.

Πάρκο Μαγούλας

Παρουσίαση σχεδίου αναβάθμισης εγκαταστάσεων του πάρκου της Δημοτικές Ενότητας της Μαγούλας. 

Θριάσιο Νοσοκομείο

Ενημέρωση από τον Διοικητή του Θριασίου για την τρέχουσα κατάσταση του νοσοκομείου. Η συνεισφορά του κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών ήταν πολύτιμη, καθώς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη πανδημία, σώζοντας ζωές συμπολιτών μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Μάνδρας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο και τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας και ενημέρωση για τα προβλεπόμενα έργα, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση και στη θωράκιση του Δήμου.

Κόμβος Παλαιάς Εθν. Οδού Αθήνας – Θήβας

Παρακολούθηση της πορείας των έργων βελτίωσης της χάραξης του κόμβου της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθήνας – Θήβας και της αποκατάστασης των φθορών, με στόχο τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Εκτροπή ρεύματος Αγίας Αικατερίνης προς ρέμα Σούρες

Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργο της «Εκτροπής χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτησης χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου», ένα κρίσιμης σημασίας αντιπλημμυρικό έργο για τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Πολυχώρος Αργοκήπιο

Παρακολούθηση των έργων ανάπλασης περιμετρικά του Αγροκηπίου, με σκοπό την άμεση διαμόρφωση  του περιβάλλοντος χώρου.

Μητροπολιτικό Πάρκο Γκορυτσάς

Παρουσίαση του Μητροπολιτικού Πάρκου της Γκορυτσάς όπου έχουν ολοκληρωθεί πλέον οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων άθλησης και αναψυχής που περιλαμβάνει, όπως του γηπέδου ράγκμπι, μια εγκατάσταση ιδιαίτερα πρωτοποριακή για την Αττική. 

Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός

Επίσκεψη στον νέο βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό Ασπροπύργου, ο οποίος έχει βραβευθεί στα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η ΚΕΔΕ

4ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου

Ενημέρωση για τις εξέλιξη του έργου ανέγερσης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου.