Νέα / Απόψεις Ε. Λιάκος: “Δεν υπήρξε ούτε μια κοινωνική ανάγκη που να έμεινε αναπάντητη”

Το πρωί της Παρασκευής τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Λιάκος Ευάγγελος.
Παραλείποντας τα καθαρά οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού, ο βουλευτής αποφάσισε να αναφερθεί κυρίως στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και στα κοινωνικά αντανακλαστικά που επέδειξε κατά τη διάρκεια των κρίσεων των τελευταίων 3 ετών.
Ο κ. Λιάκος κάνοντας μια αντιπαραβολή με τον λαϊκισμό που χαρακτήριζε τις κυβερνητικές αποφάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες οδήγησαν την χώρα σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, μίλησε αναλυτικά για τον θετικό αντίκτυπο που έχουν οι μεταρρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής έκανε λόγο για την ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων που αποτέλεσε το βασικό διακύβευμα της κυβερνητικής πολιτικής καθώς και στην σημασία που δίνεται στην νέα γενιά. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο πρόβλημα του αυξημένου κόστους στέγασης για τους νέους, για την καταπολέμηση του οποίου εισάγεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω/Εξοικονομώ» και «Ανακαινίζω/Ενοικιάζω».
Τέλος, ο κ. Λιάκος αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των διεθνών κρίσεων από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι:
Αυτά τα 4 χρόνια, με όλες τις απρόσμενες κρίσεις, που αντιμετώπισε όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, αυτή η κυβέρνηση απέδειξε, κατά τη γνώμη μου, κάτι πολύ σημαντικό, ότι έχει κοινωνικά αντανακλαστικά.
Δεν υπήρξε ούτε μια κοινωνική ανάγκη που να έμεινε αναπάντητη.
Από την κρίση στον Έβρο το 2020, που σηματοδότησε την κλιμάκωση της ακραίας επιθετικότητας της Τουρκίας και που οδήγησε στην αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών στη χώρας μας. Από την πανδημία του COVID, που εκτός από υγειονομική κρίση, ήταν και ιδιαίτερα καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία. Μέχρι την ενεργειακή κρίση, που αποτέλεσε απόρροια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση απέδειξε ότι κατανοεί το κύμα ακρίβειας, που σαρώνει όλο τον κόσμο, ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό, έλαβε το 2022, τα περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και το 2023, όπως φαίνεται και από τον προϋπολογισμό που συζητάμε σήμερα.
