Νέα / Απόψεις Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα!

Η δυναμική του αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι παραπάνω από σαφής. Οι πολίτες έδειξαν ότι θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας.

Έδειξαν ότι επέλεξαν τη σταθερότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προοπτική του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αναγνώρισαν την αποτελεσματική διαχείριση των αλλεπάλληλων κρίσεων αλλά και την ισοκατανομή του κέρδους των εθνικών επιτυχιών. Επιβράβευσαν την πολιτική της διαρκούς προσπάθειας για τη βελτίωση της καθημερινότητας, τη συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων.

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες είδαν την προοπτική για μια σύγχρονη και λειτουργική χώρα κοντά στα πρότυπα των αναπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών. Οι Έλληνες έδωσαν, επίσης, μια καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε την πορεία μας στον δρόμο της ανάπτυξης, με πιο τολμηρές αλλαγές σε όσα μας κρατάνε πίσω. Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη μείωση της φορολογίας, στην αύξηση των μισθών, στην εξωστρέφεια της χώρας, στις επενδύσεις, στις πολιτικές ισότητας και κοινωνικής ευημερίας.

Στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου οι πολίτες συνέκριναν δύο κόσμους, την Ελλάδα του 2015-2019 και την Ελλάδα του 2019-2023. Συνέκριναν τα οικονομικά προγράμματά τους και κατάλαβαν ότι, παρά τις δυσκολίες, παρά την περίοδο κρίσεων που διανύσαμε, τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δείχνει με τον πιο άμεσο τρόπο, πως οι πολίτες αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση έκανε κάθε προσπάθεια να σταθεί δίπλα τους, ειδικά στους πιο αδύναμους. Επιβράβευσαν την κυβέρνηση όχι μόνο για την πρόοδο της οικονομίας, αλλά και για το σχέδιό της για το μέλλον της χώρας.

Την ίδια στιγμή έβλεπαν έναν ΣΥΡΙΖΑ κενό πολιτικών μηνυμάτων, με φανερή αδυναμία να καταλάβει τα αιτήματα των πολιτών, πόσο μάλλον να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις σε αυτά. Έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση καθόλη την τετραετία, που προσπάθησε, μάλιστα, να εκμεταλλευτεί τις κρίσεις για δικό του πολιτικό όφελος και επιδιδόταν σε έναν πόλεμο λάσπης και τοξικότητας. Έναν ΣΥΡΙΖΑ που σε όλη την προεκλογική περίοδο αναλώνεται σε κούφιες υποσχέσεις, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο 2015. Η κοινωνία σήμερα ζητά από τους πολιτικούς να λύνουν προβλήματα, όχι να εκτοξεύουν αόριστες υποσχέσεις.

Στο δίλημμα σταθερότητα ή ακυβερνησία, οι πολίτες έδωσαν μια καθαρή απάντηση υπέρ της πρώτης. Το σύστημα της απλής αναλογικής στέρησε, όμως, την αποτύπωση αυτής της επιλογής τους. Ένα σύστημα, που όπως αποδείχθηκε, και όπως υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή, ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα αποτύχει.

Στις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου θα επιλέξουμε την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, χρειάζεται κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία, ώστε να έχει τη δύναμη να προωθήσει τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη όλοι μας. Τίποτα δεν είναι κρυφό στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ισχυρή αυτοδυναμία. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει επικοινωνηθεί στους πολίτες, τέθηκε στην κρίση τους και αυτοί επέλεξαν να το στηρίξουν. Πρόκειται για μια πρόταση διακυβέρνησης κοστολογημένη και καθόλα ρεαλιστική.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι, θα έλεγα, η μοναδική σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης, η οποία προβλέπει:

  • – καλύτερες αποδοχές για όλους, με εξασφαλισμένη αύξηση του μέσου μισθού κατά 25% στην τετραετία,
  • – περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών,
  • – καλύτερη και ποιοτικότερη δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους,
  • – ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης,
  • – ασφάλεια σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας,
  • – την πατρίδα μας να παραμένει εθνικά υπερήφανη και κυριαρχικά ασφαλή.

Με λίγα λόγια, ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία οι πολίτες ξέρουν ακριβώς τι να περιμένουν. Επιλέγουν μια κυβέρνηση με τη δύναμη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της χωρίς συμβιβασμούς.

Η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει Αυτοδύναμη Ελλάδα.