Νέα / Απόψεις Παρέμβαση σχετικά με τις δηλώσεις των αυθαιρέτων

Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, Λιάκος Ευάγγελος, κατέθεσε ερώτηση αναφορικά με την αναγκαιότητα παράτασης των δηλώσεων αυθαιρέτων, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της περάτωσης τέτοιου είδους διαδικασιών, ο κ. Λιάκος αισθάνθηκε την ανάγκη να μπει μπροστά γνωστοποιώντας στον αρμόδιο υπουργό τις αντικειμενικές δυσκολίες. Άλλωστε, αυτό που και ο ίδιος έχει εισπράξει από συνομιλίες του με τους εμπλεκόμενους, είναι ότι δεν τίθεται θέμα συνεχιζόμενης παρατυπίας, αλλά υπαρκτών κολλημάτων επί της διαδικασίας.

Μεταξύ των προβλημάτων που αναφέρονται στην ερώτηση που κατέθεσε περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Οι καθυστερήσεις στη έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, που προκύπτουν από την περιορισμένη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών που επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
  • Τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής, λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού κτισμάτων κατηγορίας 5.
  • Η ιδιαιτερότητα συγκεκριμένων δήμων της περιφέρειας, οι οποίοι έχοντας πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εύρεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή.