2 χρόνια #epimenoumedytika

2 χρόνια πριν κάναμε το #epimenoumedytika πράξη.

Ξεκινήσαμε παρέα αυτό το ταξίδι κάνοντας μεταξύ μας μια συμφωνία τιμής.

Δεσμεύτηκα να παραμείνω ο ίδιος και πάντα δίπλα σας.

2 χρόνια μετά και όντας στο τελείωμα της δοκιμασίας που μας επέβαλλε η πανδημία θέλω να πιστεύω ότι τηρώ τη συμφωνία μας στο ακέραιο.

Αυτή η συμφωνία είναι ο λόγος που Επιμένω και Θα Επιμένω Δυτικά.

Συναντήσεις / Ενέργειες με Φορείς για επίλυση Τοπικών ζητημάτων

22/01/2021 – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκειά της είχα την ευκαιρία μεταξύ άλλων:

  • Να αναπτύξω τις προτάσεις μου για ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής.
  • Να θέσω ζητήματα που απασχολούν τον ποντιακό Ελληνισμό.

30/06/2021 – #epimenoumedytika YouthEdition. Το #epimenoumedytika είναι μία πλατφόρμα που θα είναι μόνιμα online και σκοπός της είναι να συγκεντρώσει τις φωνές όλων των νέων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Οραματιζόμαστε έναν χώρο δημιουργικό και αμφίδρομο, όπου ο καθένας θα μπορεί να καταθέτει τις ιδέες του.

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δράση, αλλά και να λάβετε μέρος!

02/10/2020 – Χρηματοδότηση 600.000€ για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ασπροπύργου. Μια σημαντική βοήθεια για την προαγωγή του αθλητισμού στον Δήμο μας, την οποία διεκδικήσαμε και πετύχαμε μαζί με το Πρόεδρο του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. Γιάννη Κατσαρό.

14/10/2020 – Χρηματοδότηση 600.000€ για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεγαρέων. Μια ακόμα ουσιαστική και συλλογική προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Η αναβάθμιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου του Δήμου Μεγαρέων εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Φιλόδημος 2.

20/10/2020 – Η ανάπτυξη μιας περιοχής πρέπει πάντα να συνοδεύεται από έργα που εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή καθημερινότητα των κατοίκων. Έχοντας αυτό κατά νου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μεγαρέων, κ. Σπύρο Κορώση, συζητήσαμε για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του παράδρομου που τέμνει τον οικισμό του Λουτρόπυργου. Ξεκινάμε άμεσα την πραγματοποίηση των αναγκαίων ενεργειών, ώστε η ολοκλήρωση του παράδρομου να λάβει χώρα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση, όπου θα παρευρεθούν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής. Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μπαίνει στην τελική ευθεία.

06/11/2020 – Η ζωή των συντοπιτών μας στα Νεόκτιστα δεν σταματάει ούτε στις 16:30 ούτε στις 19:30… Το πρόβλημα με το λεωφορείο 805 είναι γνωστό και δυστυχώς, χρόνιο. Η λύση της κανονικής και μόνιμης επέκτασης, όπως άλλωστε λειτουργούν όλα τα υπόλοιπα λεωφορεία, δεν είναι εύκολη. Για να το πετύχουμε πρέπει να διασφαλιστεί η ακεραιότητα πολιτών και οδηγών. Συνομίλησα σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Αθανασόπουλο, σχετικά με το ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου της λεωφορειακής γραμμής 805 και συμφωνήσαμε να πιέσουμε ταυτόχρονα την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έτσι ώστε να συγχρονιστούν οι περιπολίες της αστυνομίας με τα δρομολόγια, προκειμένου αυτά και να επεκταθούν χρονικά αλλά και να διεξάγονται με ασφάλεια. Η τηλεδιάσκεψη αυτή, είναι η συνέχεια μιας σειράς ενεργειών που πραγματοποιώ εδώ και ένα χρόνο, με στόχο την επέκταση του ωραρίου του 805 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ μέχρι να δοθεί λύση.

07/12/2020 – Χαιρετίζω την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, για την παραχώρηση των παραλιακών μετώπων στους Δήμους. Είμαι βαθιά ικανοποιημένος που εισακούστηκε ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, αλλά και χαρούμενος διότι συνέβαλα και εγώ στην ανάδειξή του, με την από 24/6/2020 επιστολή μου προς τους αρμόδιους.

20/12/2020 – Στη δύσκολη συγκυρία που δημιούργησε η πανδημία στη χώρα μας, δεν κρύφτηκα ούτε λεπτό και μπήκα μπροστά, στηρίζοντας τον εθνικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι ανθρώπινες απώλειες των συμπολιτών μας.

26/12/2020 – Τοποθέτηση μου στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αναλυθεί η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Δυτική Αττική. “Προσωπικά δεν θυσιάζω τη ζωή κανενός συμπολίτη μου, ό,τι ηλικία και να έχει, όποιο νόσημα και εάν τον ταλαιπωρεί, για χάρη κάποιων λαϊκιστών και επιπόλαιων. Μου ζητήθηκε να συνυπογράψω ψήφισμα για στήριξη των οικονομικά πληγέντων και συμφώνησα, άλλωστε από την πρώτη στιγμή εισηγήθηκα για επιπλέον οικονομική στήριξη. Διαφώνησα όμως στο να υπογράψω έγγραφο για πίεση των ειδικών ιατρών για γρηγορότερη άρση του lock down. Δεν θέλω να είμαι αρεστός θέλω να είμαι χρήσιμος. Μόνο για τις ανθρώπινες απώλειες δεν υπάρχουν λύσεις, όλα τα υπόλοιπα θα τα αντιμετωπίσουμε μαζί, θα παλέψουμε για ειδικά μέτρα στήριξης, για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας”.

01/02/2021 – Χαίρομαι ιδιαίτερα που εισακούστηκε η εισήγησή μου για την αναγκαιότητα παράτασης στη ρύθμιση αυθαιρέτων, δεδομένου ότι η ανησυχία των συναδέλφων μηχανικών ήταν έκδηλη. Στη συνάντηση μας ο κ. Ταγαράς, υφυπουργός χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, με είχε διαβεβαιώσει ότι κατανοεί το πρόβλημα και θα το εξετάσει. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε: Την ανάγκη επίσπευσης της έγκρισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τους δήμους Ασπροπύργου και Μεγαρέων. Την ανάγκη διευκρινίσεων σχετικά με όρους δόμησης συγκεκριμένων κατηγοριών του νόμου 4759/2020.

08/02/2021 – Συντονιστική ομάδα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο ΑΔΜΗΕ. Η έγκαιρη κινητοποίηση της πυροσβεστικής μας είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο άμεσα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πυροσβέστες και στον υπουργό ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, για την άμεση παρουσία του.

05/03/2021 – Το #epimenoumedytika στην πράξη. Από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκαν τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή μας, υποστήριξα σθεναρά ότι οι καταστηματάρχες που υπέστησαν τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες, επιβάλλεται να ενισχυθούν με μέτρα στήριξης, επιπλέον αυτών της υπόλοιπης Ελλάδας. Σήμερα, από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε τα επιπλέον μέτρα στήριξης. Όλοι μαζί θα βγούμε σύντομα από αυτήν την περιπέτεια.

02/04/2021 – Είμαι σταθερά υποστηρικτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Συμμεριζόμενος την ανησυχία των τοπικών αρχών αλλά και των συμπολιτών μου, συναντήθηκα με τον κύριο Κοντοζαμάνη, αν. Υπουργό Υγείας, ζητώντας τις εναλλακτικές επιλογές που θα έχουμε ως κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, λόγω της μετατροπής του Θριασίου νοσοκομείου αποκλειστικά για ασθενείς με COVID.

13/04/2021 – Η προσφορά των πυροσβεστών είναι ανεκτίμητη! Καθημερινά, εκτός από την προστασία των δασών μας έχουν να αντιμετωπίσουν και πυρκαγιές σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και κατοικίες, ενώ η βοήθεια τους είναι πολύτιμη σε κάθε απρόσμενο γεγονός της ανθρώπινης δραστηριότητας. Κάθε χρόνο από την 1η Μαΐου, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο φόρτος εργασίας τους αυξάνεται κατακόρυφα. Θέλω να γνωρίζουν ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να στελεχωθούν αρτιότερα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες της Δυτικής Αττικής.

11/05/2021 – Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, ξεχωρίζει για την μεγάλη περιβαλλοντολογική ποικιλομορφία που κυριαρχεί εντός των ορίων του. Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μπορούν τόσο να λύσουν καθημερινά προβλήματα των πολιτών, όσο και να αναδείξουν στο έπακρο τις ιδιαιτερότητες του Δήμου. Με τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Στάθη και την Αντιδήμαρχο κα Σωτηρία Αργυρίου, συζητήσαμε ευρέως τα ζητήματα που απασχολούν του δημότες αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που δημιουργούνται με την επίλυσή τους. Η δέσμευση όλων μας είναι σαφής #epimenoumedytika

27/05/2021 – #epimenoumedytika και για τους τετράποδους φίλους μας, είναι στιγμές που μας έχουν λίγο περισσότερο ανάγκη. Ευχαριστώ από καρδιάς τις εταιρείες Ζωοτροφές Πέππας και Trialer Dog Food , για την προθυμία τους να συνδράμουν, με τη διάθεση ζωοτροφών, στο κάλεσμα των φιλοζωικών οργανώσεων Μεγάρων. Το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μετά την καταστροφική πυρκαγιά είναι πολύτιμο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Νομοθετικό Έργο

22/10/2020 – Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας αποτελεί μια γενναία και καινοτόμα πρόταση.
Η κυβέρνηση:

  • αναγνώρισε την αγωνία και τους κόπους των συνανθρώπων μας,
  • είδε τα αδύναμα σημεία του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου,
  • και έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να επιλυθούν άμεσα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Ο κ. Τσίπρας ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης παραμένει το ίδιο επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα.

12/12/2020 – Η Δυτική Αττική θα ακολουθήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Κατά τη γνώμη μου, ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ένα ρεαλιστικό και συγκρατημένα αισιόδοξο σχέδιο που θα μας οδηγήσει στο νέο έτος. Ένα σχέδιο, που όχι μόνο δεν εισηγείται καμία αύξηση φόρου αλλά διατηρεί τις μειώσεις που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο, μαζί με νέες. 

12/02/2021 – Μια φωτεινή μέρα σήμερα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η μεγάλη νίκη του νόμου για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων είναι, εκτός όλων των άλλων, η απόδειξη ότι οι αγώνες δικαιώνονται χωρίς τραμπουκισμούς και καταλήψεις αλλά με διάλογο και γενναίες αποφάσεις.

14/06/2021 – Ο Γιώργος Θεοτοκάς έχει πει σε ομιλία του, “Όσο πιο ενδιαφέρουσα είναι μια εποχή, τόσο πιο πολλές οι ευθύνες που επωμιζόμαστε απέναντι στον εαυτό μας και στο έθνος μας.” Αυτό το εργασιακό νομοσχέδιο απαντάει σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εποχής που ζούμε. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τα σημεία των καιρών. Θέλουμε να είμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

21/09/2020 – Κατέθεσα ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με την αναγκαιότητα παράτασης της ημερομηνίας λήξης των δηλώσεων αυθαιρέτων. Μηχανικοί και πολίτες έχουν όλη τη διάθεση να κινηθούν εντός των πλαισίων της νομιμότητας, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι αντικειμενικές. Η παράταση δεν θα παρατείνει την παρατυπία, αλλά θα διευκολύνει τη νομιμότητα.

12/10/2020 – Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 09/10/2020 σε Δήμους της Δυτικής Αττικής από ομάδες Ρομά, δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά. Εικόνες καταστροφής και συγκρούσεων έκαναν το γύρο του διαδικτύου, φέρνοντας για ακόμα μια φορά περιοχές της Δυτικής Αττικής στο προσκήνιο με το πλέον κακόφημο τρόπο. Πρέπει να γίνει ευρέως αντιληπτό ότι για όσους μένουμε εδώ οι εικόνες αυτές αποτελούν μια θλιβερή κανονικότητα. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική και για την ένταξη της κοινότητας των Ρομά στο κοινωνικό σύνολο μέσω ενός ευρύτερου εθνικού σχεδιασμού. Για τον λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

30/11/2020 – Κατέθεσα σήμερα στην αρμόδια επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και της πολεοδομικής νομοθεσίας», τέσσερις παρατηρήσεις που σκοπό έχουν την αναβάθμιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Δυτική Αττική, ενώ συγχρόνως θα διασφαλίζουν την αξία της περιουσίας των συντοπιτών μας. Οι παρατηρήσεις αυτές, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με φορείς της περιοχής, που έγκαιρα εντόπισαν το πρόβλημα και θέλησαν να δώσουν μια αποτελεσματική εναλλακτική. Είμαι σε επικοινωνία με τον κ. Οικονόμου, τον αρμόδιο υφυπουργό, και αύριο σε προγραμματισμένο ραντεβού θα του παραθέσω όλες τις προτεινόμενες τροποποιήσεις.

21/12/2020 – Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία τον καλώ να με ενημερώσει για το αν προτίθεται να λάβει επιπλέον μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και για τους εργαζόμενους. Εξηγώντας του ότι από τη Παρασκευή 18/12, τα καταστήματα λιανικής πώλησης στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας παραμένουν κλειστά, χωρίς τη παροχή της υπηρεσίας click away, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης και με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

05/04/2021 – Κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη μιας από τις μεγαλύτερες τοπικές επενδύσεις, τον Εμπορευματικό Σταθμό Θριασίου Πεδίου. Παρά τις σημερινές δυσκολίες, το βλέμμα μας παραμένει στραμμένο στην ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει ευρύτερα την οικονομική δραστηριότητα της Δυτικής Αττικής.

Συνεντεύξεις

18/12/2020 – Παρέμβαση για επιπλέον μέτρα στήριξης σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα.

16/01/2021 – Οι τωρινές δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η Δυτική Αττική έχει όλα τα εφόδια για να είναι πρωταγωνίστρια στην μετα COVID-19 εποχή.

17/05/2021 – Είναι μια καλή συγκυρία ώστε να εντατικοποιήσουμε τη συζήτηση για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δείτε εδώ τις προηγούμενες δράσεις.