Νέα / Απόψεις Μια γρήγορη ματιά στο τι έχω κάνει…

4 χρόνια Επιμένουμε Δυτικά

2 στόχοι:
η εθνική ανασυγκρότηση
η τοπική ανάπτυξη

1 συμφωνία τιμής με κάθε έναν και κάθε μία από εσάς

Τοπικά ζητήματα

04/02/2023 – Η Ελευσίνα μας, στο κέντρο της Ευρώπης! Μια εξαιρετική τελετή έναρξης, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της πόλης.

06/12/2022 – Εγκρίθηκαν τα έργα αναδάσωσης και δασικής αναψυχής που είχαν προταθεί στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων για την Μαγούλα. Μια ευχάριστη εξέλιξη για όλη την περιοχή καθώς αρχικά αναβαθμίζεται το περιβάλλον και επιπλέον ενισχύεται η περιβαντολλογικη συνείδηση μικρών και μεγάλων στις γύρω περιοχές. Ευχαριστώ τον υφυπουργό Γιώργο Αμυρά για το ένθερμο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας

30/11/2022 – Επισκεφτήκαμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα μαζί με τον Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Χρήστο Στάθη, την Αντιδήμαρχο κα. Αργυρίου Σωτηρία και γ.γ. κ. Ραφτόπουλο. Ο Δήμος έχει αιτηθεί ποσό ύψους 10 εκ.€, για την ολοκλήρωση των έργων:

 • Βελτίωση υφιστάμενων δικτύων υδροδότησης
 • Κατασκευή νέων δικτύων σε περιοχές του Δήμου που δεν εξυπηρετούνται με το υπάρχον δίκτυο

02/09/2022 – Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξανά στις επάλξεις. Μια προεκλογική δέσμευση που γίνεται πράξη, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας πιο φωτεινής περιόδου για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων, τις οικογένειές τους, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή μας. Ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεργαστήκαμε σκληρά για αυτήν την εξέλιξη, αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που από την πρώτη στιγμή στήριξε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το εγχείρημα της εξυγίανσης.

31/08/2022 – Ο Ελληνικός λαός βάζει πλάτη και στηρίζει την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Στηρίζει την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Είμαι βέβαιος ότι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία αλλά και όλοι οι συντοπίτες μου, το αναγνωρίζουν και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μια καινούργια εποχή ξεκινά!

25/07/2022 – Συνάντηση εργασίας με την κ. Maria Olson επιτετραμμένη της Αμερικανικής Πρεσβείας και με τον κ. Erik Holmgren, οικονομικό σύμβουλο. Αναπτύξαμε τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς και τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η επιλογή, συνεπώς, της βιώσιμης λύσης για τα ναυπηγεία Ελευσίνας ενισχύει σημαντικά την εθνική οικονομία, την εθνική ασφάλεια, την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

30/06/2022 – Σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχος Φυλής, Χρήστο Παππού και πάντα με την ένθερμη στήριξη του υπουργού Κώστα Σκρέκα διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε τη θεσμική θωράκιση της ενεργειακής αυτονόμησης του Δήμου Φυλής. Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή πρωτοπορούν παραδειγματικά και γίνονται οι πρώτες πράσινες και ενεργειακά αυτόνομες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

21/06/2022 – Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεγαρέων συζητήσαμε για πολλά. Για τα μεγάλα προβλήματα που φέρνει μαζί της η συνεχόμενη αύξηση των τιμών της ενέργειας. Καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αγροτικά σχήματα σε επίπεδο διοικητικών ρυθμίσεων. Ο αγροτικός τομέας της χώρας μας έχει πολύτιμη τεχνογνωσία και ιστορία που δεν πρέπει να χαθεί, επομένως βρίσκομαι αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό τους.

16/06/2022 – Ασφάλεια, Πολιτιστική Πρωτεύουσα και καταπατημένα οικόπεδα, είχε η ατζέντα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μαζί με τον Δήμαρχο Ελευσίνας αναδείξαμε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των τμημάτων τόσο της Ελευσίνας όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής. Με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας. Επανέφερα επίσης το μεγάλο ζήτημα των παράνομων καταπατήσεων που αντιμετωπίζουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής μας, οι οποίοι ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά, πρακτικά οι αποφάσεις αυτές παραμένουν ανεκτέλεστες. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στις παράνομες καύσεις που επιβαρύνουν δραματικά το περιβάλλον της Δυτικής Αττικής.

25/05/2022 – Στην λαϊκή αγορά του Ασπροπύργου για σφυγμομέτρηση της πραγματικής οικονομίας. Ένα αίτημα κυριάρχησε από τους συντοπίτες μου, να κάνω κάτι για την άνοδο των τιμών. Νιώθω πόσο μας στριμώχνει πια το πρόβλημα της ακρίβειας. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, σε εθνικό επίπεδο έχουν παρθεί γενναίες αποφάσεις, ξέρω όμως ότι δεν αρκούν. Χρειάζονται ακόμα γενναιότερες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Οι πιέσεις μου προς αυτή την κατεύθυνση είναι συνεχείς και επίμονες.

25/05/2022 – Στην Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Μεγάρων – Νέας Περάμου συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη περιοχή και στη χώρα μας. Συμφωνήσαμε όμως στην πληθώρα των δυνατοτήτων που έχει ολόκληρη η Δυτική Αττική.

20/04/2022 – Επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη και του
Στέλιου Κονταδάκη
. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Ε. Θριάσιο κ. Δημήτρη Αντωνίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου και τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου, για ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που καλείται να καλύψει τις ανάγκες της Δυτικής Αττικής.

15/04/2022 – Συζήτηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελευσίνας. Τα θέματα που συζητήσαμε με τους μαθητές συνοψίζονται στα εξής:

 • Ανάγκη για περισσότερους εκπαιδευτικούς
 • Βελτίωση των υποδομών του σχολείου
 • Ουσιαστική διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Οι καθηγητές μοιράστηκαν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τη καθημερινή τους μετάβαση στο σχολείο, την αδυναμία εύρεσης στέγης στην περιοχή, καθώς και θέματα εξολοκλήρου εκπαιδευτικού περιεχομένου.

04/04/2022 – Εγκαίνια νέας πτέρυγας των χειρουργείων στο Γ.Ν.Ε. Θριάσιο– Η νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα χειρουργείου, που έγινε εξολοκλήρου δωρεά από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

09/03/2022 – Συνάντηση με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και παραγωγούς, αγρότες, πτηνοτρόφους και κτηνοτρόφους της Δυτικής Αττικής. Συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας σε μια περιοχή που έχει πληγεί από πολλές φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Ο Υπουργός άκουσε τα ζητήματα που του εκθέσαμε με προσοχή και δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα μας, στο μέτρο του δυνατού.

04/02/2022 – Πραγματοποίησα συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τη πλευρά μου, φρόντισα να του μεταφέρω τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχουν όλοι οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής, αλλά και προτάσεις που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας.

03/02/2022 – Είχα την ευκαιρία να μιλήσω στην ημερίδα για τη βιομηχανική συνεργασία των ONEX/Fincantieri. Πρόκειται για μία σπουδαία προοπτική συνεργασίας μεταξύ δύο κορυφαίων ομίλων με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

15/01/2022 – Από τα Μέγαρα επέλεξε ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει το πρόγραμμα στήριξης των επαγγελματιών, απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα ανάδειξης του Δήμου πολιτιστικά και τουριστικά. Η πολυπόθητη ασφάλεια για όλους και οι νέοι σαφώς δεν έλειψαν από την συζήτηση.

04/01/2022 – Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, όπου συζητήθηκαν: η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων ασφαλείας της Δυτικής Αττικής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γης, της περιοχής, από παράνομες καταπατήσεις. Οι ενισχύσεις προχωρούν άμεσα για όλα τα τμήματα της περιοχής ενώ για το πρόβλημα των καταπατήσεων συμφωνήθηκε η δημιουργία πλαισίου για την οριστική επίλυση τέτοιου είδους ζητημάτων.

20/12/2021 – Βοηθήσαμε, με μεγάλη χαρά, στην παρασκευή γευμάτων στο συσσίτιο της Αγίας Παρασκευής. Ευχαριστώ επαγγελματίες & εταιρίες της Δυτικής Αττικής, που μας βοήθησαν και εξασφαλίσαμε φαγητό μιας εβδομάδας για το συσσίτιο. Ο Πάτερ Αλέξανδρος, ένας φωτισμένος άνθρωπος, κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί με εθελοντές της περιοχής. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

24/11/2021 – Επιτέλους ένα έργο πνοής στη Δυτική Αττική. Η ολοκλήρωση των δίδυμων σηράγγων Σκαραμαγκά, όπως και ο ανισόπεδος κόμβος και η σύνδεση του με τη Λεωφόρο Καβάλας, είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη για την περιοχή μας. Είμαι ικανοποιημένος για αυτήν την εξέλιξη και χαρούμενος που ευοδώθηκαν οι προτάσεις και προσπάθειες μου προς αυτήν την κατεύθυνση. Ευχαριστώ τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη για το ένθερμο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας, καθώς η τελευταία μας συνάντηση απέδωσε καρπούς.

30/09/2021 – Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, όπου με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εγκριθεί κονδύλια αντιδιαβρωτικών έργων για:

 • Γεράνεια: 13.092.801€
 • Βίλια, όρος Πατέρα: 25.000.000€”

22/09/2021 – Συνάντηση με τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, όπου συζητήσαμε μεταξύ άλλων για τις μονάδες της περιοχής μας, αλλά και για την αναγκαιότητα αξιοποίησης της εγχώριας βιομηχανίας στα αμυντικά μας συστήματα.

16/09/2021 – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δύο άξονες που κυριάρχησαν στην συζήτησή μας ήταν οι νέες ιδέες και η νέα γενιά. Κατέθεσα τις προτάσεις μου με θέμα την θωράκιση της ιδιοκτησίας έναντι της κλιματικής κρίσης αλλά και ένα αναπτυξιακό πλάνο για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανάκαμψη των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

30/06/2021 – Το #epimenoumedytika YouthEdition είναι μία πλατφόρμα που θα είναι μόνιμα online και σκοπός της είναι να συγκεντρώσει τις φωνές όλων των νέων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Οραματιζόμαστε έναν χώρο δημιουργικό και αμφίδρομο, όπου ο καθένας θα μπορεί να καταθέτει τις ιδέες του.

27/05/2021 – #epimenoumedytika και για τους τετράποδους φίλους μας, είναι στιγμές που μας έχουν λίγο περισσότερο ανάγκη. Ευχαριστώ από καρδιάς τις εταιρείες Ζωοτροφές Πέππας και Trialer Dog Food , για την προθυμία τους να συνδράμουν, με τη διάθεση ζωοτροφών, στο κάλεσμα των φιλοζωικών οργανώσεων Μεγάρων.

11/05/2021 – Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα τον Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστο Στάθη και την Αντιδήμαρχο κα Σωτηρία Αργυρίου. Συζητήσαμε ευρέως τα ζητήματα που απασχολούν του δημότες αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που δημιουργούνται με την επίλυσή τους. Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, ξεχωρίζει για την μεγάλη περιβαλλοντολογική ποικιλομορφία που κυριαρχεί εντός των ορίων του.

01/02/2021 – Συνάντηση με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά. Ο Υφυπουργός έκανε δεκτή την εισήγηση μου για την αναγκαιότητα παράτασης στη ρύθμιση αυθαιρέτων. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε:

 • Την ανάγκη επίσπευσης της έγκρισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τους δήμους Ασπροπύργου και Μεγαρέων.
 • Την ανάγκη διευκρινίσεων σχετικά με όρους δόμησης συγκεκριμένων κατηγοριών του νόμου 4759/2020.

22/01/2021 – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκειά της είχα την ευκαιρία μεταξύ άλλων:

 • Να αναπτύξω τις προτάσεις μου για ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής.
 • Να θέσω ζητήματα που απασχολούν τον ποντιακό Ελληνισμό.

06/11/2020 – Η ζωή των συντοπιτών μας στα Νεόκτιστα δεν σταματάει ούτε στις 16:30 ούτε στις 19:30.
Το πρόβλημα με το λεωφορείο 805 είναι γνωστό και δυστυχώς, χρόνιο. Στα πλαίσια της επίλυσης του προβλήματος, συνομίλησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Αθανασόπουλο καθώς και με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ώστε να συγχρονιστούν οι περιπολίες της αστυνομίας με τα δρομολόγια, προκειμένου αυτά και να επεκταθούν χρονικά αλλά και να διεξάγονται με ασφάλεια.

20/10/2020 – Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μεγαρέων, Σπύρο Κορώση. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του παράδρομου που τέμνει τον οικισμό του Λουτρόπυργου, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

10/2020 – Συνολική χρηματοδότηση 1.200.000€ για αθλητικές υποδομές στους Δήμους Ασπροπύργου και Μεγαρέων. Μια συλλογική προσπάθεια που συμβάλει στην προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή μας.

11/06/2020 – Συνάντηση με τον Υπουργό́ Εσωτερικών, τον Δήμαρχο Μεγαρέων και τους αντιδημάρχους τεχνικών έργων και καθαριότητας. Συζητηθηκαν εκτενώς προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως:

 • H επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση για τις καταστροφές της Κινέτας.
 • H ολοκλήρωση της έγκρισης του έργου “κατασκευής κερκίδας στο γήπεδο του Βύζαντα”.
 • H ένταξη έργων στο νέο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

02/06/2020 – Χαλάζι στις Ερυθρές. Την αμέσως επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας επισκέφτηκα τον αγροτικό́ συνεταιρισμό́ Ερυθρών. Διαπιστώνοντάς από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος προχώρησα άμεσα σε προτροπή για σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και κύριο στόχο είχε να ελαχιστοποιηθούν οι οικονομικές απώλειες των συντοπιτών μας

18/02/2020 – Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Αναστασία Γκίκα, όπου πήρα την πρωτοβουλία και πρότεινα να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΤΥΠ, Δήμο Ασπροπύργου, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Α’ Λυκείου, κ.ά). καθώς εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα δρομολόγησης της ανέγερσης ενός επιπλέον Γενικού Λυκείου στον Δήμο Ασπροπύργου. Του 2ου Γενικού Λυκείου.

31/07/2019 – Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για ενίσχυση των δυνάμεων και των υλικοτεχνικών υποδομών, όπως και για παρεμβάσεις, με στόχο την δραστική μείωση της εγκληματικότητας.

12/12/2019 – Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη: Στην ερώτηση επισημάνθηκε το θέμα επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ́ υπουργείων και η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών, καθώς το πρόβλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφορά τους 600 εργαζόμενους, τις οικογένειες και ευρύτερα την οικονομία και την τοπική κοινωνία της Δυτικής Αττικής.

31/07/2019 – Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, όπου συζητήθηκαν: η αναγκαιότητα επιτάχυνσης στις εξελίξεις με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η πορεία της επαναδιαπραγμάτευσης για τον Εμπορευματικό Σταθμό Θριάσιου Πεδίου.

Νομοθετικό έργο

26/01/2023 – Ομιλία επί της πρότασης δυσπιστίας: “Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, λυπάμαι αλλά σας έχει ξεπεράσει και η εποχή αλλά και η πραγματικότητα. Η εποχή, διότι οι κρίσεις πλέον αποτελούν κανονικότητα και δεν μπορείτε να ψαρεύετε υποστηρικτές σε θολά νερά. Η πραγματικότητα, διότι αδυνατείτε να αντιληφθείτε ότι με τη σημερινή συζήτηση, που εσείς προκαλέσατε, η σύγκριση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα είναι αναπόφευκτη και εις βάρος σας.”

16/12/2022 – Ομιλία επί του Κρατικού Προϋπολογισμού: “Αυτά τα 4 χρόνια, με όλες τις απρόσμενες κρίσεις, που αντιμετώπισε όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, αυτή η κυβέρνηση απέδειξε, κατά τη γνώμη μου, κάτι πολύ σημαντικό, ότι έχει κοινωνικά αντανακλαστικά. Δεν υπήρξε ούτε μια κοινωνική ανάγκη που να έμεινε αναπάντητη. Από την κρίση στον Έβρο το 2020, που σηματοδότησε την κλιμάκωση της ακραίας επιθετικότητας της Τουρκίας και που οδήγησε στην αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών στη χώρας μας. Από την πανδημία του COVID, που εκτός από υγειονομική κρίση, ήταν και ιδιαίτερα καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία. Μέχρι την ενεργειακή κρίση, που αποτέλεσε απόρροια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι κατανοεί το κύμα ακρίβειας, που σαρώνει όλο τον κόσμο, ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό, έλαβε το 2022, τα περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και το 2023, όπως φαίνεται και από τον προϋπολογισμό που συζητάμε σήμερα.”

11/11/2022 – Τοποθέτηση στη Βουλή για τον Εμπορευματικό Σταθμό Θριασίου Πεδίου: “Μέρα δικαίωσης η σημερινή για όλους, όσοι πιστέψαμε και πιέσαμε προς την κατεύθυνση μετασχηματισμού του Ασπροπύργου και της Δυτικής Αττικής σε ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο. Είναι άλλωστε, μια περιοχή που όχι μόνο το αξίζει αλλά και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τέτοιας επένδυσης.”

31/08/2022 – Εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας: “Ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Το νομοσχέδιο αποτελεί την λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια τους εργαζομένους, αλλά και ένα σπουδαίο βήμα ανάπτυξης για το σύνολο της Δυτικής Αττικής. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που ήμουν ο εισηγητής αυτού του ιστορικού, για την περιοχή μας, νομοσχεδίου.”

27/07/2022 – Πρώτη εισήγηση στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας: “Σήμερα έγινε η πρώτη εισήγηση για το νομοσχέδιο της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Κατά την άποψή μου η ευρεία συναίνεση κρίνεται επιβεβλημένη. Είναι κρίμα που για ακόμα μια φορά μερίδα της αντιπολίτευσης υπονομεύει, όχι μόνο τη συμφωνία αυτή καθ’αυτή, αλλά το μέλλον των εργαζομένων.”

08/06/2022 – Τοποθέτηση στη Βουλή για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων: “Αλήθειες και ψέματα για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ακόμα ένα fake news του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται σήμερα με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης. Δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην διαδίδεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ετοιμάζονται απολύσεις στο δημόσιο. Έχω υπάρξει αταλάντευτα κατά των απολύσεων και υπέρ της αποτελεσματικότερης διοίκησης. Σήμερα αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι σεβόμαστε κάθε δημόσιο υπάλληλο χωριστά, ενώ είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση επενδύει με σαφήνεια και αποφασιστικότητα στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του κρατικού μηχανισμού.”

28/01/2022 – Ομιλία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης: “Η καταψήφιση της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη, όχι μόνο για τα θετικά που έχει κάνει, αλλά για κάτι πολύ βαθύτερο. Γιατί το οφείλω στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου, που καθημερινά σκέφτονται τι θα γινόταν αν σε όλα αυτά ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.”

27/07/2021 – Τροπολογία για χωροταξικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπρόπυργου: Νόμος του κράτους έγιναν οι προτάσεις που κατέθεσα στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με χωροταξικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπρόπυργου, οι οποίες:
Ξεκλειδώνουν δεκάδες επενδύσεις logistics στην περιοχή του Ασπρόπυργου με την ξεκάθαρη πλέον αναφορά στον συντελεστή κάλυψης.
Αναβαθμίζονται οι αξίες μικρότερων ιδιοκτησιών με τη μείωση των πλευρικών αποστάσεων από 15μ. σε 10μ., με αποτέλεσμα μεγαλύτερη εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια.
Δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.
Επιτυγχάνεται ισότητα και διαφάνεια για τους μικρούς ιδιοκτήτες γης κατά τη διαδικασία αξιοποίησης της περιουσίας τους.

21/07/2021 – Τροπολογία για μονάδα αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι: Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια τροπολογία που κατέθεσα και έκανε δεκτή ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, με την οποία δίνεται το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση της εγκατάστασης αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι. Παρέχεται έτσι, μόνιμη και ασφαλής λύση στο θέμα της χωροθέτησης της μονάδας, η οποία καλύπτει τις ανάγκες υδροδότησης της περιοχής.

14/06/2021 – Ομιλία για το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο: Ο Γιώργος Θεοτοκάς έχει πει σε ομιλία του, “Όσο πιο ενδιαφέρουσα είναι μια εποχή, τόσο πιο πολλές οι ευθύνες που επωμιζόμαστε απέναντι στον εαυτό μας και στο έθνος μας.” Αυτό το εργασιακό νομοσχέδιο απαντάει σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εποχής που ζούμε. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τα σημεία των καιρών. Θέλουμε να είμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

12/02/2021 – Ομιλία για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η μεγάλη νίκη του νόμου για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων είναι, εκτός όλων των άλλων, η απόδειξη ότι οι αγώνες δικαιώνονται χωρίς τραμπουκισμούς και καταλήψεις αλλά με διάλογο και γενναίες αποφάσεις.

12/12/2020 – Η Δυτική Αττική θα ακολουθήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Κατά τη γνώμη μου, ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ένα ρεαλιστικό και συγκρατημένα αισιόδοξο σχέδιο που θα μας οδηγήσει στο νέο έτος. Ένα σχέδιο, που όχι μόνο δεν εισηγείται καμία αύξηση φόρου αλλά διατηρεί τις μειώσεις που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο, μαζί με νέες. 

22/10/2020 – Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας αποτελεί μια γενναία και καινοτόμα πρόταση.
Η κυβέρνηση:

 • αναγνώρισε την αγωνία και τους κόπους των συνανθρώπων μας,
 • είδε τα αδύναμα σημεία του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου,
 • και έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να επιλυθούν άμεσα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Ο κ. Τσίπρας ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης παραμένει το ίδιο επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα.

3/07/2020 – Είχα την τιμή να παρεβρεθώ εκ μέρους του προέδρου της βουλής στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της σχολής Ικάρων, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας

6/12/2019 – Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τον πρόεδρο της βουλής στην τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων έξι Ελλήνων ηρώων που έπεσαν πολεμώντας στην Κύπρο.

02/04/2020 – Κύρωση ΠΝΠ για τον κορωνοϊό COVID-19: Στην δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης εισηγήθηκα στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπής Κοινωνικών & Οικονομικών Υποθέσεων, νομοσχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση από τις συνέπειες της εμφάνισης του COVID-19.

11/12/2019 – Ομιλία στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού:

“Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει,
ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους.
Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο,
όπου κι αν βρίσκεται.”

Εγώ θα προσθέσω:
“… πρέπει να αναζητήσουμε τον Έλληνα όπου και αν βρίσκεται”

21/11/2019 – Ομιλία στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: “Ο παγκόσμιος Ελληνισμός ισχυροποιείται μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος, διότι οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. […] Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ο μόνος λόγος που βρισκόμαστε εμείς εδώ. Η αναθεώρηση του άρθρου 62 αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν θα υπάρχει πολίτης, βουλευτής ή υπουργός που χαίρει ιδιαίτερης προστασίας ή μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη.”

21/10/2019 – Επιχειρηματικά Πάρκα – Πολυνομοσχέδιο “Επενδύω στην Ελλάδα”: Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη για να αντέξουν στο χρόνο πρέπει πάνω από όλα να σέβονται τις τοπικές κοινωνίες, την ελευθερία του ατόμου και το περιβάλλον. Τα επιχειρηματικά πάρκα σε ένα μεγάλο βαθμό αφορούν μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες γης, που κλήθηκαν ή θα κληθούν να πληρώσουν για την ολοκλήρωση της επένδυσης.

05/09/2019 – Παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Κινέτα: Με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των αναγκών των περιοχών της Ανατολικής Αττικής, αναφέρθηκα στις ανάγκες της Κινέτας που προέκυψαν από την περυσινή πυρκαγιά.

08/08/2019 – Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης: Τοποθέτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την υγιή εφαρμογή του ασύλου στα Πανεπιστήμια, στην κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και αναφορά στην Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021.

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

30/09/2021- Ερώτηση για Αναγκαιότητα στήριξης ΓΝΕ Θριάσιο με ειδικούς ψυχικής υγείας: Η σημασία της ψυχικής υγείας είναι γνωστή και είμαι σταθερά υποστηρικτής όσων προσπαθειών γίνονται για την ανάδειξη της, αλλά και για την εξάλειψη του στίγματος που τη συνοδεύει. Η πανδημία άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς στη χώρα μας, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα την ψυχική υγεία των νοσούντων με COVID-19, των συγγενών που βίωσαν την απώλεια, αλλά και εκατοντάδων πολιτών που στερήθηκαν κάποιες από τις ελευθερίες τους για το κοινό καλό.

05/04/2021 – Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη του Εμπορευματικού Σταθμού Θριασίου Πεδίου: Παρά τις σημερινές δυσκολίες, το βλέμμα μας παραμένει στραμμένο στην ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει ευρύτερα την οικονομική δραστηριότητα της Δυτικής Αττικής.

21/12/2020 – Ερώτηση για επιπλέον μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και για τους εργαζόμενους: Τα καταστήματα λιανικής πώλησης στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας παρέμειναν κλειστά με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε τους πληττόμενους επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

30/11/2020 – Κατάθεση 4 παρατηρήσεων στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και της πολεοδομικής νομοθεσίας»: Στόχος μου είναι η αναβάθμιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Δυτική Αττική, και η διασφάλιση της αξίας της περιουσίας των συντοπιτών μας. Οι παρατηρήσεις αυτές, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με φορείς της περιοχής, που έγκαιρα εντόπισαν το πρόβλημα και θέλησαν να δώσουν μια αποτελεσματική εναλλακτική.

12/10/2020 – Ερώτηση για με τα βίαια επεισόδια από ομάδες Ρομά στη Δυτική Αττική: Πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική και για την ένταξη της κοινότητας των Ρομά στο κοινωνικό σύνολο μέσω ενός ευρύτερου εθνικού σχεδιασμού.

21/09/2020 –Ερώτηση για με την αναγκαιότητα παράτασης της ημερομηνίας λήξης των δηλώσεων αυθαιρέτων: Μηχανικοί και πολίτες έχουν όλη τη διάθεση να κινηθούν εντός των πλαισίων της νομιμότητας, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι αντικειμενικές. Η παράταση δεν θα παρατείνει την παρατυπία, αλλά θα διευκολύνει τη νομιμότητα.

22/05/2020 – Ερώτηση για την μοριοδότηση των μαθητών των περιοχών της Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κινέτας: Κάλεσα την Υπουργό να συμπεριλάβει τους μαθητές των περιοχών της Δυτικής Αττικής που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο καθεστώς καθ’υπέρβαση εισακτέων. Το πλαίσιο μοριοδότησης οφείλει να είναι ενιαίο και δίκαιο.

18/05/2020 – Ερώτηση για τις καύσεις πλαστικών στον Ασπρόπυργο: Επισήμανα τον φόβο και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για τις συνεχείς καύσεις πλαστικών σε περιοχές όπως η Νέα Ζωή και τα Νεόκτιστα. Το πρόβλημα μας αφορά όλους, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση μεταφέρεται σε ολόκληρη την πόλη και όσοι κατοικούμε εδώ το βιώνουμε πολύ συχνά και εντονότερα τις καλοκαιρινές νύχτες.

12/12/2019 – Επίκαιρη ερώτηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στην ερώτηση επισημάνθηκε το θέμα επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ́ υπουργείων και η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών, καθώς το πρόβλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφορά τους 600 εργαζόμενους, τις οικογένειες και ευρύτερα την οικονομία και την τοπική κοινωνία της Δυτικής Αττικής.

Συνεντεύξεις

13/09/2022 – Συνέντευξη μου στο Planet WebRadio

22/03/2022 – Συνέντευξη μου στο Radio North 98.0 για τα νέα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών και των επιχειρήσεων λόγω του κύματος ακρίβειας

06/03/2022 – Άρθρο μου στο Πρώτο Θέμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

22/12/2021 – Συμμετέχουμε στον ραδιομαραθώνιο του The Mappes Show =, για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

15/05/2021 – Άρθρο μου στη εφημερίδα Παρασκήνιο για την εντατικοποίηση της συζήτησης διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

16/01/2021 – Άρθρο μου στην εφημερίδα Παρασκήνιο – “H Δυτική Αττική πρωταγωνίστρια στη μετά COVID-19 εποχή”

18/12/2020 – Ραδιοφωνική συνέντευξη στην Ανδριάνα Ζαρακέλη στα Παραπολιτικά για το πως βιώνουμε την κατάσταση στην Δυτική Αττική, αλλά και για επιπλέον μέτρα στήριξης που ζήτησα από την κυβέρνηση, στην συνάντηση μου με τον κ. Γεραπετρίτη.

09/12/2019 – Συνέντευξη μου στην εκπομπή “Πρωινή Επισκόπηση” με τον Λ. Πέγκο και την Ε. Ανδρουλάκη

2/12/2019 – Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και στον Κων/νο Μαραβελίδη.

16/11/2019 – Συνέντευξη στην Αθηναΐδα Νέγκα για το One Talk Weekend